Purkutyöt alkoivat – sedulatapettia ja villapölyäDay 1. Purkumiehet saapuivat töihin minuutilleen kello 08.00 ja pienen tutkiskelun jälkeen hommat alkoivat. Kovin pitkään ei mennyt, kun remontti alkoi parvekkeen oven edestä, josta ryhdyttiin purkamaan parkettia. Näky oli positiivinen, sillä lattia ja villat olivat kuivia ja puhtaita. Parketti oli tosin hakattu kiinni tavallista tiukemmin, joten moottorisahasta huolimatta se ei suostunut lähtemään manalan majoille kovin helposti. Raaka voima kuitenkin auttoi, ja ensimmäisen päivän jälkeen parketti oli irrotettu olohuoneen alalta.

villakuusiranta18112013a

Day 2. Maanantaina hommat jatkuivat, ja kuormalavalle lähtivät koolaukset ja villat. Ilma oli sakeana villapölyä, kun miehet viuhtoivat menemään. Villojen seasta löytyi jostain ihmeen syystä tupakannatsoja ja röökiaskeja. Rakentaminen ei ole aikoinaan ollut kovin ammattimaista hommaa.

Alimmainen betonilaatta oli jostain syystä melko epätasaista, joten siihen tarvitaan todennäköisesti jonkinlainen ylimääräinen tasote ennen uretaanilevyjen asentamista. Kuvissa näkyvät patterit ja niiden putkistot lähtevät omille teilleen heti kun saadaan putkimies paikalle katkaisemaan niistä vesi. Kiirettä ei ole, sillä ennen sitä täytyy saada vielä kaikista muistakin alakerran huoneista lattia purettua. Se ei tosin ole yhtä nopea projekti kuin olohuone, sillä  muissa lattioissa on betoni-hiekka-styroksi-betoni -yhdistelmä.

villakuusiranta18112013f

villakuusiranta18112013e

villakuusiranta18112013d

Erään makuuhuoneen kaapin takaa paljastui yllättäen vuonna 1968 asennettu tapetti, joka oli kiiltävää muovia ja samettia aivan kuin esimerkiksi seduloissa yhä tänäkin päivänä. Näin ne sisustuksen trendit kiertävät kehää vuosikymmenestä toiseen. Nyt, noin 45 vuotta myöhemmin, tuo tapetti olisi taas kuuminta settiä. Ei tosin tässä asunnossa.

Vanhaa takkaa uusittiin vuonna 2009, kun taloon rakennettiin yläkerta. Silloin siihen asennettiin muun muassa takkasydän. Päivittämisestä huolimatta tyyli on auttamattomasti vanhentunut, joten takka on lattian kanssa samalla purkulistalla. Tilalle tulee jokin toinen tulisija, eli käytännössä varaava takka, design-takka tai kenties jopa kamiina. Aika näyttää.

villakuusiranta18112013c

villakuusiranta18112013b

2 kommenttia artikkeliin ”Purkutyöt alkoivat – sedulatapettia ja villapölyä

  1. Miksi SPU:ta alapohjaan? Finnfoam eristää melkein yhtä hyvin mutta maksaa ehkä puolet SPU:n hinnasta.

Kommentointi on suljettu.