Arkistot kuukauden mukaan: lokakuu 2013

Katon sisällä katsomassa – näin rakennettiin vuonna 2009Kävimme tänään tutustumassa talon kattorakenteisiin. Katon sisään pääsee seinässä olevasta pienestä luukusta, ja sisälle on asennettu tyylikkäästi myös valot. Katto rakennettiin vuonna 2009 ja ilmeisen onnistuneesti. Oli kuitenkin paikallaan käydä vilkaisemassa mitä se pitää sisällään.

valikatto28102013b

Kuvista nähdään miten kattokehät kulkevat keskimäärin 90 sentin välimatkoilla, mutta välillä siitä on täytynyt tehdä poikkeuksia esimerkiksi olohuoneen takan hormin kohdalla. Kattorakenteiden alaosa oli puhallettua ekovillaa, jota oli kattoa rakentamassa olleen henkilön mukaan noin 60 sentin kerros.

Siksi meillä ei ollut käytännössä mahdollisuutta alkaa kaivamaan sitä pois ja tarkistamaan miltä ”purun” alla mahdollisesti olevat vanhemmat villat näyttävät. Saman henkilön mukaan joitain katon alkuperäisiä villoja nimittäin jätettiin kattoon, kun toinen kerros rakennettiin. Niin ei olisi kannattanut tehdä, vaan remontissa olisi tullut uusia eristeet kokonaan ja täydellisesti.

valikatto28102013c

valikatto28102013e

Silmämääräisesti katon tilanne näytti hyvältä, eikä suurempia ongelmia ainakaan heti ollut havaittavissa. Piileviä virheitä voi toki aina olla, mutta päällisin puolin kaikki näytti hyvältä, ekovilla kuivalta ja katossa oleva paperi myös. Samalla reissulla saatiin siis kuvia katossa olevista puurakenteista, joita vastaavat ovat rakentajan mukaan myös talon toisella puolella. Vuonna 2009 rakennettu toinen kerros näyttää siis hyvin rakennetulta.

valikatto28102013a

valikatto28102013d