Nyt se alkaa – remonttimiehet saapuvat aamulla



Pitkä prosessi on saatu viimein siihen vaiheeseen, että remontin valmistelu on loppusuoralla ja on aika ryhtyä toimeen. Ensimmäiset työmiehet saapuvat työmaalle huomenna aamulla kello 08.00 ja ryhtyvät ensimmäiseksi purkamaan lattioita.

Haluamme olla varmoja, että lattian alapuoliset rakenteet ovat varmasti kunnossa muuttopäivänä, joten lattiat puretaan nyt koko talosta aina alimmaiseen betonilaattaan saakka. Kun lattiat tehdään koko talossa kokonaan uusiksi, niin tehdään sitten kerralla kuntoon, ettei jatkossa tarvitse arvailla, että jäikö lattian alle jotain ikäviä yllätyksiä. Siksi täysremonttiin sisältyy myös LVI-osaston uusiminen.

Lattian avaamisen yhteydessä päästään käsiksi lattian alle kulkevaan putkistoon ja tarkistetaan niiden kunto. Putket ja viemärit kaipaavat todennäköisesti hieman päivitystä, ja valurautaputket vaihdetaan näillä näkymin uusiin muovisiin. Avatussa lattiassa on muutenkin hyvä vetää nyt esimerkiksi uusia sähkökaapeleita tai tehdä muuta tarvittavaa päivitystä.

Lattian purkamisen jälkeen tilalle asennetaan tiiviit SPU-uretaanilevyt, joiden päälle valetaan betonin sijaan kipsipinta. Kipsin sisällä puolestaan kulkevat pian lattialämmityksen putket. Viimeistään ensi keväänä on tarkoitus siirtyä maalämpöön, joten sitä varten tehdään jo nyt kaikki valmiiksi. Uretaanin alle laitetaan lisäksi todennäköisesti jonkinlainen ilmaa läpäisemätön pinta radonin varalta.

Alunperin lattiapinnan valu oli määrä tehdä betonista, mutta sen viiden viikon kuivumisaika on turhan pitkä tässä tapauksessa. Kipsin päällä päästään jatkamaan töitä jo muutamassa päivässä, mikä tuo kalliimman materiaalin hintaa osittain takaisin ajan säästönä. Lattialämmityksen myötä päästään eroon myös nykyisistä pattereista ja niiden putkistoista. Myöhemmin tehtävä maalämpö toimii muutenkin lattialämmityksen kanssa paremmin kuin patterilämmitys.

Toimenpidelupa olohuoneen ikkunan korotukselle ja sisäportaikon rakentamiselle on parhaillaan vireillä, ja vastausta siihen odotetaan parissa viikossa. Uutta keittiötä kävimme katsastamassa eilen, ja ehdotuksia odotellaan vielä tänään.