Lattioiden purkaminen loppusuoralla – keittiökin lähtivalimaentanta05122013a

valimaentanta05122013c

Remontti jatkuu edelleen Villa Kuusirannassa, josta on tähän mennessä saanut lähteä kaikki lattiat saunaa ja harrastehuonetta lukuunottamatta. Nekin ovat tosin parhaillaan jo työn alla, eli lattioiden purkaminen on loppusuoralla. Samalla myös alakerran patteriputket on poistettu ja patterit heitetty kierrätykseen. Putkimies oli tosin jostain syystä purkanut lämpöpatteiden lisäksi myös öljypolttimen, vaikka sitä tullaan käyttämään vielä pitkälle ensi kevääseen yhdessä lattialämmityksen kanssa. Lattioiden purkamisen päästään seuraavaan kahteen vaiheeseen, eli katsomaan olohuoneen kattoon reikää kierreportaille ja vaihtamaan lattian alla olevia valurautaputkia uusiin muovisiin.

valimaentanta05122013h

valimaentanta05122013d

Keittiön panin myyntiin Tori.fi-palveluun, ja eräs pariskunta ajoi Padasjoelta purkamaan ja noutamaan keittiön 350 euron sopuhintaan. Siihen sisältyivät myös mustaa graniittia olevat tasot, joten hinta oli ilmeisesti kohdallaan. Heti purkamisen jälkeen päästiin purkamaan keittiön lattiaa, jossa ollut punainen graniitti ei ikävä kyllä selvinnyt urakasta ehjin nahoin. Keittiöstä ei paljastunut mitään erikoisia yllätyksiä, joten kaikki revittiin betonille ja lattia purettiin alimpaan betonilaattaan.

valimaentanta05122013f

valimaentanta05122013g

Olohuoneen ikkunan alta löytyi ikävä yllätys, kun tasakattoaikaan katosta oli valunut vettä ikkunoiden kohdalta alas saakka. Hometta ei näkynyt, mutta ikkunoiden alaosa oli koko matkalta täysin lahonnut. Kyseinen kohta on koko talossa ainoa puusta tehty julkisivun osa, ja nyt sekin joudutaan purkamaan betoniin saakka. Onneksi toimepideluvassa haettiin jo aiemmin juuri samojen ikkunoiden suurentamista alas ja ylös, joten tällainen ikävä yllätys ei anna aihetta uuteen hakemukseen.

valimaentanta05122013i

valimaentanta05122013e

Joka huoneessa lattian alempi betonilevy on jostain käsittämättömästä syystä kuin perunapeltoa. Ilmeisesti betoni on ollut aikoinaan turhan kuivaa tms, koska se ei ole automaattisesti tasoittunut. Toinen mahdollisuus on, että betoni on ollut vielä hieman märkää, kun sen päälle on heitetty hiekkaa. Mikrobitesteissä betonista ja hiekasta ei onneksi löytynyt mitään epäilyttävää, joten matsku on puhdasta. Epätasainen pinta voi tosin aiheuttaa nyt hieman lisätyötä, sillä tuollaisen pinnan päälle on hieman vaikea asentaa SPU/FinnFoam-levyjä, koska niiden alle ei saa jäädä ilmataskuja.

valimaentanta05122013b

valimaentanta05122013c

Pääsin tänään purkamaan aggressioita yläkerrassa, jossa iskin sorkkaraudalla reiän lattiaan. Tsekkasin, että millainen sisältö on kerrosten välissä, sillä siihen tulee nyt aikamoinen reikä kierreportaita varten. Lattia kannattaa tyhjätä ylhäältä päin, että reiän tekeminen onnistuu sen jälkeen mahdollisimman helposti alakautta. Hyvältä näytti, sillä lattioiden välissä on noin 50 senttiä ekovillaa tai jotain muuta harmaata höttöä. Sen poistamisessa vierähtää tovi jos toinenkin.