Saunan suunnittelu verkossa – valjasta suunnitteluohjelma avuksiRemontti on siinä tilanteessa, että on aika aloittaa saunan ja kylpyhuoneen suunnitteleminen. Suunnitelman voi toki tehdä käsin ruutupaperille, mutta itse ajattelin testailla verkosta löytyviä suunnitteluohjelmia. Pikaisella KVG-sessiolla löysin Harvia Sauna Designer -sivuston ja Sun Saunan suunnitteluohjelman. Ensin kokeilin tietenkin Harviaa, koska kyseessä on tuttu ja turvallinen saunamerkki.

Harvia Sauna Designer
Harvia Sauna Designer

Harvian sovellus osoittautui kuitenkin hyvin nopeasti todella amatöörimäiseksi tekeleeksi, sillä sovellus on erittäin buginen sekä lauteiden sijoittelun että suunnitelman muuttelun osalta. Myös graafinen ilme ja käytettävyys olivat kuin Neuvostoliitossa tehtyjä. Lopulta noin puolen tunnin yrittämisen jälkeen minun oli pakko suunnata toisaalle, koska en halunnut menettää hermojani.

Jossain keskustelupalstalla kehuttiin kovasti minulle täysin tuntemattoman Sun Saunan suunnitteluohjelmaa, joten päätin mennä seuraavaksi testailemaan sitä. Yllätys olikin melkoinen, kun sain toteutettua päässäni olevan saunaidean sekuntiakaan liioittelematta alle minuutissa! Itse asiassa en edes ehtinyt juuri klikkailla valintoja ja siirrellä lauteiden ja kiukaiden paikkoja, sillä järjestelmä teki antamieni mittojen ja laudevalintojen perusteella automaattisesti lähes täsmälleen sellaisen saunan kuin olin ajatellut.

Sun Sauna
Sun Sauna

Itse asiassa suunnitteluohjelma teki hieman paremman kuin itse olin ajatellut, sillä olin päässäni suunnitellut ala- ja ylälaudetta suorakaiteiksi. Nyt selvisi, että on hienompikin vaihtoehto. Kaiken lisäksi Sun Saunan systeemissä kiuasta voi heitellä sinne tänne ja tarkastella kunkin paikan kohdalla millaisia ehdotuksia sovellus kulloinkin tarjoaa. En tiedä kuka sovelluksen on kehittänyt, mutta ainakin siinä on tehty loistavaa jälkeä. Oman testailun tuloksesta lähti saman tien muutamalla klikkauksella tarjouspyyntö, jossa olivat mukana myös saunan ja kylpyhuoneen väliseinän lasit ja saunan valaistus. Tässä esimerkki siitä miten tietotekniikka tulee valjastaa kuluttajien avuksi. Nyt odotellaan tarjousta.

SunSauna
Sun Sauna
SunSauna
Sun Sauna